Sproud

Begeleiding teams wonen en leven

Begeleiding van Teams Wonen en Leven

In woonzorgcentra evolueren animatie- of KELAD-teams steeds meer naar volwaardige “teams wonen en leven”. Dit brengt een uitdagende verandering in hun takenpakket en rollen met zich mee. Hoe zorg je ervoor dat deze teams zich ontwikkelen tot experts wonen en leven, die ook de andere (zorg-)teams hierin kunnen ondersteunen?

Maite Mallentjer, met haar praktijkervaring en expertise, begeleidt deze teams doorheen dit transformatieproces. Hierbij maakt ze gebruik van de zes rollen van de woonleefbegeleider, die helpen om de teams optimaal te ondersteunen in hun nieuwe verantwoordelijkheid. In deze begeleiding worden medewerkers actief betrokken en krijgen ze de tools om deze nieuwe rollen succesvol op te nemen. Samen werken we aan een woonzorgcentrum waarin wonen en zorg hand in hand gaan.

Door middel van een waarderende en activerende aanpak, krijgen de teams nieuwe inzichten en concrete handvatten aangereikt, waarmee ze na de begeleiding zelfstandig verder kunnen. Na deze trajecten voelen de medewerkers zich geïnspireerd, gesterkt en geactiveerd om met hun nieuwe taken en verantwoordelijkheden aan de slag te gaan.

Wil je meer weten over hoe jouw team deze evolutie succesvol kan maken? Neem dan contact op voor een traject op maat!