Sproud

Maak werk van sterke teams: training voor leidinggevenden

Maak werk van sterke teams: “sproud voor teams
Werk je als teamverantwoordelijke in een WZC? Dan bouw je mee aan de transitie van de ouderenzorg. Goed zorgen voor bewoners betekent daarin meer dan de juiste medische zorg toedienen. Jij bent een belangrijke schakel om van je WZC een plek te maken waar medewerkers een band hebben met de bewoners en in eerste plaats bezig zijn met het vergroten van hun levenskwaliteit in de breedste zin. Een plek waar het niet meer de professional is die weet wat het beste is, maar de bewoner zelf. 

Als teamverantwoordelijken hebben jullie de taak om deze nieuwe kijk waar te maken binnen de werking van jullie team. En dat tijdens volle coronacrisis. Doorheen de jaren is de invulling van jullie leiderschap sterk geëvolueerd. Op dit moment wordt van jullie verwacht dat je je  leiderschap kan aanpassen aan de situatie, je hebt  verschillende rollen: soms ben ze de expert, soms moet je managen, op andere momenten moet je je team coachen.

Voor wie is deze opleiding?
Met deze training willen we jullie, als teamverantwoordelijke,  ondersteunen in deze complexe taak. We zoomen in op je rol als coach en leren je hoe je  medewerkers het gevoel kan geven dat ze er toe doen in hun werk, dat ze erbij horen en gedragen worden door hun team, dat ze uniek (mogen) zijn en erom gewaardeerd worden, verdriet mogen voelen en dit kunnen uiten. Je helpt hen om zingeving te vinden in hun werk. 

Hoe krijgen we dit voor elkaar?
De trainingsreeks start al voor de eerste bijeenkomst. We geven je huiswerk mee: vraag al de medewerkers waar jij verantwoordelijk voor bent om een heel korte screening in te vullen. Dit is een hulpmiddel om de ondersteuningsnoden van je teamleden in kaart te brengen. Tijdens zes halve dagen word je getraind om deze noden te herkennen en je coaching daarop af te stemmen. Ook voor deze bijeenkomsten zullen we je vragen om in je eigen team aan de slag te gaan met wat je tijdens de sessies leert. Zo blijft het niet bij theoretische inzichten, maar krijg je de kans om op korte tijd te groeien in je rol als coach.