Trainingsreeks voor teamcoaches

Trainingsreeks voor teamcoaches

Afgelopen jaar mocht ik voor de Koning Boudewijnstichting een trainingsreeks voor teamverantwoordelijken in de zorg uitwerken in een samenwerking tussen de AP hogeschool en zorggroep Antwerpen. In het voorjaar namen 8 hoofden deel aan de training. Vandaag ronden we de tweede pilootreeks af. Eerste reacties?

“Zoals ik zelf al aanhaalde, probeerde ik hen al wel vanuit mezelf te coachen, maar met jouw sessies ben ik me er wel bewuster van geworden en zijn de “spontane handelingen” benoemd.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we met de nodige inspanningen nog veel meer met ons team kunnen bereiken. Toch hou ik zeker een goed gevoel over aan deze opleiding. Ik besef heel goed waar mijn eigen werkpunten liggen (vooral kunnen loslaten), en blijf daar zeker aan werken. “       

“ Ik kijk al uit naar de terugkomdag”

“Het gesprek heeft wel heel wat losgemaakt in het team . Het monde uit in een open feedback naar een collega die zich voortdurig afwezig was zonder het te melden . Nadien was het team blij dat dit ter sprake was gekomen.”

“  Ze vonden dat ik  meer rust uitstraalde ,waardoor ze zelf veel rustiger waren.  De  rust maakte dat ze  rustiger omgingen met de bewoners.  Het persoonlijke communiceren gaat beter door de kalmte. “

Met deze training  willen we jou als teamverantwoordelijke  ondersteunen in je complexe taak. We zoomen in op rol als coach en leren je hoe je  medewerkers het gevoel kan geven dat ze er toe doen in hun werk, dat ze erbij horen en gedragen worden door hun team, dat ze uniek (mogen) zijn en erom gewaardeerd worden, verdriet mogen voelen en dit kunnen uiten. Je helpt hen om zingeving te vinden in hun werk. Op die manier zullen medewerkers zich steeds veerkrachtiger gaan voelen en beter opgewassen zijn tegen de stress, die inherent is aan hun job en nog wordt uitvergroot door corona en een tekort aan zorgmedewerkers op de arbeidsmarkt. Bovendien  zullen je medewerkers competenter worden om de transitie te maken die zich afspeelt in de zorg, want jij bent in je rol van coach een rolmodel voor hen. 

Wil je meer weten? Binnen enkele weken delen we al ons materiaal online.