Huis Sint Jozef Berchem

Huis Sint Jozef Berchem

Een hele mooie visie en missie hebben wij, in huis Sint-Jozef. Jaren geleden werden ze geschreven door de algemeen directeur en al even lang worden ze gebruikt als toetssteen om grote en kleine beslissingen te nemen. Zo leggen we de nadruk op de Autonomie van de bewoner, zijn Netwerk en levensKwaliteit.  We doen dit door hem Erkenning te geven en Respectvol te behandelen (ons ANKER-project). Na de invoering van het vorige woonzorgdecreet zochten we echter een nieuwe methodiek om onze visie en missie hierop af te stemmen en nog beter in de praktijk om te zetten. Via een collega kwamen we uit bij Maite Mallentjer en Sense of Home. Een fijne en vruchtbare samenwerking was geboren. 

Verwacht van Maite geen saaie bijeenkomsten of holle woorden. Haar enthousiasme werkt bijzonder aanstekelijk en zorgt ervoor dat een project al half geslaagd is! Ze brengt Sense of Home op een heldere, duidelijke en werkbare manier. Alle medewerkers kunnen er hun steentje in bijdragen. Het hele huis werkt sinds haar komst mee aan het uitdragen van onze visie en missie. En dat is wat we nodig hadden!

Met Maite hebben we een betrokken expert in huis gehaald. Ze staat ons bij op verwachte en onverwachte momenten. Haar ideeën zijn fris en vernieuwend en haar aanpak spreekt iedereen aan! We hadden ons geen betere coach kunnen voorstellen. 

http://hsj-berchem.be
Grotesteenweg 112, 2600 Berchem
03 287 39 00
luc.dewulf@hsj-berchem.be